Стање на цестама у 06:30 часова

На путевима у БиХ овога јутра саобраћа се по мокром и клизавом коловозу због чега возаче позивамо на опрезнију вожњу. Пажњу скрећемо и на учестале одроне земље или камења на коловоз.

Посебно издвајамо магистрални пут Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље гдје због бројних одрона и опасности од клизишта путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила на снази обустава саобраћаја.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се током дана саобраћа наизмјенично, једном траком,уз регулацију семафорима. Од 23:00 до 04:30 сати, саобраћај се кроз тунел обуставља.

Због радова у тунелу Чакловићи на дионици Тузла-Калесија (Симин Хан-Цапарде) саобраћај се од 22 до 06 сати обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Широки Бријег-Мостар (обилазница око Широког Бријега), Столац-Хутово (мјесто Церовица), Посушје-Томиславград (насеље Читлук) и Бановићи-Рибница (на излазу из Бановића).

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.