Коловоз је јутрос претежно мокар или влажан, а пажња се скреће на учестале одроне земље или камења. Видљивост је због магле смањена у котлинама и уз ријечне токове, па се возачи позивају на појачан опрез.

Издвајају се дионице аутопута А-1 Лепеница-Тарчин, као и магистрални путеви: Босански Петровац-Оштрељ-Дрвар, Тузла-Орашје, Жепче-Маглај, Витез-Травник, Кључ-Мркоњић-Град и Купрес-Шујица.

Возаче се савјетује да возе максимално опрезно. Посједовање зимске опреме законски је обавезно.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Витез-Травник, Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

Због православног Божића вечерас до поноћи забрањен је пријевоз експлозивних материја у БиХ.

На граничним пријелазима задржавања нису дужа од 30 минута. Гранични пријелаз Метаљка отворен је у од 7.00 до 19.00 сати.

Због великог одрона у Црној Гори (на путу Шћепан Поље-Плужине) не препоручује се кориштење Граничног пријелаза Хум-Шћепан Поље, саопћено је из БИХАМК-а.