Због ниских температура возаче се јутрос упозорава на могућу поледицу, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима.

Скреће се пажња и на учестале одроне земље или камења и подсјећа да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла. Из БиХАМК-а савјетују максималну опрезну вожњу на свим дионицама, прилагођену условима на путу.

Појачана је фреквенција теретних возила у оба смјера на ГП Градишка, као и на улазу у Босну и Херцеговину на ГП Каракај.

На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

Улазак у Босну и Херцеговину није дозвољен страним држављанима, а изузетак су одређене категорије људи (здравствени радници, лица којима је потребно лијечење, прекограничних радника, служби и тимова цивилне заштите, припадника снага НАТО-а и других земаља партнерства за мир, као и НАТО штаба у БиХ, особа с боравком у БиХ, особа које су у транзиту кроз БиХ без задржавања и особа које имају издату дозволу од Вијећа министара).

Србија је затворила граничне прелазе према БиХ за све преласке, изузев за робни промет који се одвија преко прелаза: Каракај, Вардиште и Рача.

Улазак у Хрватску и Црну Гору дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

Потпуна забрана кретања у БИХ на снази је од 20.00 сати до 5.00 сати.

Апелује се на возаче да унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, од 5.00 до 21.00 сат саобраћа се двосмјерно. Од 21 сат до 00.30 сати возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 сати саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Обустава саобраћаја због санационих радова на снази је на путном правцу Црна Ријека-Мркоњић Град од 9.00 до 15.00 сати.