Због ниских температура у јутарњим сатима, возаче се упозорава на могућу поледицу, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима. Пажња се скреће и на учестале одроне земље или камења.

Из БИХАМК-а савјетују опрезну вожњу и подсјећају да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Сарајево-Тузла, Невић Поље-Каоник, Јајце-Црна Ријека, Мостар-Широки Бријег (од улаза у Мостар до Балиновца), Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Посушје-Широки Бријег и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 7 до 19 сати.