Због ниске температуре на коловозима је поледица, посебно на дионицама преко планинских превоја, на мостовима, вијадуктима и прилазима тунелима. На путним правцима Гламоч-Млиниште и Босанско Грахово-Стрмица има снијега на коловозу, а у југозападној Босни су повремено јаки удари вјетра. Скреће се пажња возачима и на учестале одроне камења на коловоз.

Из БИХАМК-а апелују на возаче да возе максимално опрезно, да вожњу прилагоде тренутном стању на путу и да обавезно посједују зимску опрему.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица), због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Радови на изградњи кружне раскрснице изводе се на магистралном путу Клашнице-Лакташи, због чега се саобраћај путничких возила и аутобуса преусмјерава обилазницом кроз Лакташе, док се теретни саобраћај преусмјерава на ауто

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Ступари-Живинице, Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Громиљак-Блажуј и Шуица-Томиславград.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.