Двије особе које су ухапшене због саобраћајне несреће у сарајевском насељу Бољаков Поток у улици Смаила Шикала у којој је смртно страдао један пјешак, а други је повријеђен, предате су у надлежност Тужилаштва Кантона Сарајево, казала је данас новинарима гласноговорница те институције Азра Бавчић.

Истакла је да је се возач који је проузроковао саобраћајну несрећу сумњичи за тешко кривично дјело против сигурности јавној саобраћаја и кривично дјело неуказивања помоћи повријеђеној особи, док се сувозач сумњичи за кривично дјело неуказивања помоћи повријеђеној особи и помоћ починитељу након извршеног кривичног дјела.

Бавчић је нагласила да ће ухапшени бити задржани 24 сата у току којих ће их испитати надлежни тужилац, након чега ће бити одлучено о даљњим мјерама.

“Дежурни тужилац је наложио обдукцију страдалог након које ћемо знати тачан узрок смрти”, закључила је Бавчић.

У насељу Бољаков поток синоћ је у саобраћајној несрећи смртно страдао пјешак, а полиција је убрзо пронашла возача који се сумњичи за проузроковање несреће и бјежање с мјеста несреће.

У несрећи је погинуо пјешак иницијала М. Х. рођен 1965. године у Чајничу, а настањен у Сарајеву, док је повријеђен пјешак иницијала У. Џ. рођен 1966. године у Рогатици с пребивалиштем у Сарајеву.

Саобраћајну несрећу проузроковао је возач А. С., рођен 1987. године у Сарајеву, гдје је и настањен, управљајући путничким моторним возилом марке ВW Тоуарег, регистарских ознака К47-Т-335.