Због ледене кише која је падала током ноћи, максималан опрез савјетује се на дионици Травник-Доњи Вакуф, као и на путевима на подручју Бихаћа, Босанског Петровца, Босанске Крупе, Дрвара и Кључа. Угаженог снијега на коловозу мјестимично има на путевима Бихаћ-Босански Петровац-Кључ, Бихаћ-Босанска Крупа, Цазин-Велика Кладуша и Босански Петровац-Дрвар.

И на осталим путним правцима скреће се пажња на могућу поледицу, посебно у планинским предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

На свим дионицама савјетује се опрезна вожња и подсјећа да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

Возаче који се крећу преко планинског превоја Борова Глава (М-15 Шуица-Ливно), упозорава се на учестале изласке дивљих коња на коловоз, посебно у јутарњим и вечерњим сатима.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Сребреник (у мјесту Блажевац) од 7 до 17 сати долази до полусатних обустава саобраћаја, уз 15-минутно пропуштање возила.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448), саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима: Сарајево-Тузла, Невић Поље-Каоник, Јајце-Црна Ријека, Ливно-Каменско, Дрвар-Босанско Грахово, Рогатица-Устипрача, Посушје-Широки Бријег и Шуица-Томиславград.

Због зимских услова за вожњу у Хрватској, обустављен је саобраћај за теретна возила са приколицом и шлепере на граничном прелазу Изачић.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута. На граничном прелазу Хум/Шћепан Поље није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ у времену од 7 до 19 сати.