У Босни се вози по мокром или влажном коловозу, док је у Херцеговини претежно сухо. Фреквенција саобраћаја је слабјег интезитета, али у вечерњим сатима очекујемо појачан интезитет саобраћаја, нарочито на правцима који са југа земље воде ка унутрашњости. Апелујемо на све возаче да возе максимално опрезно и да обавезно држе одстојање између возила. На вријеме се информишите о стању и проходности путева, као и о условима преласка границе.

На аутопуту А-1 због радова на мосту на дионици Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова, док се због реконструкције силазног крака петље Високо из правца Сарајева и укључног крака из Високог према Зеници, саобраћа успорено, једном траком.

У току су радови у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) због чега се у времену од 20 до 05 сати саобраћа једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На путу Тузла-Калесија (због радова у тунелу Чакловићи), саобраћај се обуставља од 22 до 06 сати и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила обустављен саобраћај.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима: Сребреник-Орашје, Добој-Руданка и Столац-Хутово.

На граничном прелазу Делеуша појачана је фреквенција возила на излазу из БИХ. На осталим граничним прелазима задржавања, за сада, нису дужа од 30 минута.