У Босни се данас очекује умјерено облачно, а у Херцеговини сунчано вријеме. Наредних дана преовладаваће сунчано вријеме, уз осјетнији раст температуре зрака, која ће у већини подручја БиХ досезати изнад 26 степени Целзијуса, а врхунац ће достићи за дане викенда.

Најнижа јутарња температура зрака данас већином између 12 и 17 степени Целзијусових, на југу земље до 22. Највиша дневна температура зрака између 25 и 29, на југу земље до 33 степена.

У Сарајеву ће данас бити умјерено облачно вријеме. Најнижа јутарња температура зрака око 14 степени, а највиша дневна око 26, саопћено је из Федералног хидрометеоролошког завода БиХ.

У четвртак ће у Херцеговини бити претежно сунчано, а у Босни сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Вјетар слаб до умјерене јачине, сјеверног смјера.

Најнижа јутарња температура зрака између 10 и 15 степени, на југу земље до 20. Највиша дневна температура између 26 и 30 степени, на југу до 34.

У петак ће бити сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Пухат ће слаб вјетар, сјеверног смјера. Најнижа јутарња температура зрака између 11 и 16 степени, на југу земље до 21. Највиша дневна температура зрака између 27 и 31, на југу земље до 35 степени.