Блајбуршкој миси у сарајевској Катедрали, заказаној за суботу, 16. мај, моћи ће присуствовати 20 људи, не рачунајући свештенике који ће служити обред, саопштила је Вхрбосанска надбискупија.

Вјерници који ће присуствовати миси унапријед су обавијештени о томе, а њихова имена позната су безбједносним службама, наводи се у саопштењу Вхрбосанске надбискупије, која ограничење броја присутних образлаже мјерама рестрикције усљед епидемије вируса корона и жељом да се смањи било каква врста инцидента.

С обзиром на велико занимање медијских кућа за праћење мисе коју ће у сарајевској катедрали Срца Исусова предводити врхбосански надбискуп Винко Пуљић, из Врхбосанске надбискупије наводе да ће мису преносити РТВ Херцег-Босне и да ће бити уживо емитована у програму Хрватске радио-телевизије /ХРТ/.

Додаје се како ће само службени фотограф моћи фотографирати током мисе те да ће фотографије у реалном времену бити бесплатно понуђене свима, уз навођење извора.

Видео-материјали и фотографије ће бити бесплатно понуђени свим ТВ и другим медијским кућама након завршетка мисе, а уводна ријеч и проповијед кардинала Пуљића биће објављени на интернет страници Католичке тисковне агенције и портала Недјеља.ба

МУП Кантона Сарајево саопштио је да ће у суботу од 9.00 часова до завршетка блајбуршке мисе бити заустављено кретање возила и пјешака непосредној близини катедрале.