Врховни суд Федерације Босне и Херцеговине данас је у Сарајеву изрекао ослобађајућу пресуду Љуби и Бекрији Сеферовићу у предмету “Џенан Мемић”.

Сеферовићи су раније у два наврата пред Кантоналним судом у Сарајеву ослобођени оптужбе да су у саобраћајној несрећи у фебруару 2016. године, у Великој алеји на Илиџи, скривили смрт младића Џенана Мемића, међутим, Врховни суд Федерације БиХ укинуо је ове пресуде и наложио поновљено суђење, под истом оптужбом.

Тужилаштво Кантона Сарајево остало је при наводима које није успјело доказати пред Кантоналним судом, док је породица Мемић од почетка тврдила да Сеферовићи нису криви за Џенанову смрт, инсистирајући да се ради о убиству.

У међувремену је Тужилаштво Босне и Херцеговине подигло оптужницу, коју је Суд БиХ потврдио, против пет особа у случају Мемић. Оптужени су Алиса Рамић, рођена Мутап, бивша дјевојка Џенана Мемића, њен отац Зијад Мутап, припадници Министарства унутрашњих послова КС Хасан Дуповац и Јосип Барић и рецепионер хотела Кристал на Илиџи Муамер Ожеговић.