Релевантна питања у вези с процесуирањем предмета ратних злочина у судовима и тужилаштвима у БиХ у оквиру пројеката “Унапређење рада на предметима ратних злочина у БиХ” и “Изградња ефикасног правосуђа у служби грађана” биће на дневном реду дводневне сједнице Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ БиХ, која данас почиње.

Из ВСТС-а су навели да ће бити разматрани и закључци сталних комисија Савјета у вези са извјештајем судије Џоане Корнер “Унапређење процесуирања предмета ратних злочина на државном нивоу у БиХ”.

Током дводневне сједнице требало би да се разматра и информација директора Секретаријата ВСТС-а БиХ Адмира Суљагића о статусу припреме Реформског програма, као и приједлог за допуну садржаја Годишњег извјештаја ВСТС-а за 2020. годину.

На дневном реду су и измјене и допуне Пословника ВСТС-а БиХ, као и информација о интерној ревизији процеса јавних набавки у ВСТС-у БиХ, коју је провела Јединица интерне ревизије Министарства правде у Савјету министара.

Другог дана засједања, 21. јануара, на дневом реду су именовања за носиоце правосудних функција у Федерацији БиХ, као и Годишњи извјештај о спровођењу планова интегритета у правосудним институцијама у БиХ у 2019. години.

Сједница ће бити одржана у складу са прописаним епидемиолошким мјерама у сједишту ВСТС-а БиХ. Почетак је заказан за данас у 9.00 часова.