Другог дана засједања ВСТС-а на дненвом реду је планирана анализа радних процеса евидентирања трошкова кривичног поступка са препорукама Канцеларије за ревизију БиХ, као и информација о тонском снимању свих радњи, односно рочишта у току кривичног поступка од судова.

ВСТС би требало данас да се одреди и о одлуци о формирању Радне групе за унапређење интегритета и одговорности носилаца правосудних функција, коју ће им предочити Одјељење за правна питања ове установе.

Чланови ВСТС-а требало би да расправљају и о извјештају који се односи на предмете високог нивоа корупције и организованог криминала, а ријеч је о трећем циклусу извјештавања са пресјеком на 31. децембар прошле године.

Другог дана засједања ВСТС-а, односно данас, требало би да буду именовани главни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини и његов замјеник, тужилац Републичког тужилаштва Републике Српске и судија Окружног суда у Бијељини.

ВСТС би требало да именује и судију Врховног суда Федерације БиХ и предсједника Општинског суда у Орашју, као и судију Основног суда Брчко дистрикта.