Предсједник Србије Александар Вучић поновио је данас у Бриселу да није видио нон-папер у којем се говори о мирном разлазу БиХ додајући да о том документу ни с ким није разговарао, а да је посљедњи пут разговарао са словенским премијером Јанезом Јаншом о ситуацији везаној за пандемију коронавируса.

Вучић је то рекао на заједничкој конференцији за медије с високим представником ЕУ за вањске послове Жозефом Борељом, одговарајући на питање новинара у Бриселу зна ли за тај документ, те постоји ли он заиста, као и је ли разговарао са словенским премијером.

Према његовим ријечима, с Јаншом је разговарао посљедњи пут како би се договорио о враћању грађана Србије из Словеније и Италије.

“Нисам имао прилику у скорије време разговарати с њим. Увијек сам отворен за сваку врсту дебате, не живимо у доба инквизиције, али ми смо фокусирани на економију, интеграцију Србије у ЕУ и економски напредак”, казао је Вучић.

Истиче да Србија подржава интегритет БиХ и наводи да је то казао већ тисућу пута, као и да Србија поштује интегритет Републике Српске.

“То је наша обвеза. Нисам видио ниједан документ, нитко ми није представио такав документ и не могу никога осудити по том питању. Не знам за остале, али са мном нитко о томе није разговарао”, рекао је предсједник Србије.