Предсједник Србије Александар Вучић најавио је да ће примити и трећу вакцину против вируса корона и додао да вјерује да ће медицинска струка одлучити да трећу дозу приме сви који су вакцинисани прије више од шест месеци.

“Чекам да кажу да ли је савјет да се прими нека друга или иста вакцина, ако не буде тог савјета, ја ћу да примим исту, али то је ствар избора људи”, рекао је Вучић нишкој “ТВ Белами”.

Он је подсјетио је да је вакцинисан и ревакцинисан кинеском вакцином и додао да ће примити и исту трећу вакцину.

Вучић је навео да људи који су примили прије шест мјесеци вакцину нису више толико отпорни и могу лакше да се заразе и оболе и да је зато и потребна трећа вакцина.

Он је рекао да Србија тренутно има слободних 1,3 милиона вакцина, као и још 120.000 вакцина за оне који треба да приме другу дозу.

Вучић је указао да су у Србији сада ствари лошије када је ријеч о броју заражених него раније и још једном замолио људе да се вакцинишу.

Он је потврдио да ће трећа, нова ковид болница, бити отворена 1. септембра у Новом Саду и додао да ће, нажалост, до тада ти капацитети бити потребни.

Вучић је изјавио да је пред крај свог предсједничког мандата задовољан оним што је урађено.

“Они који ме критикују не могу да обиђу све фабрике које сам само у Нишу подигао. Да не причам о другим дијеловима Србије. То је нечија заоставштина. Па храм Светог Саве, више смо уложили у њега у посљедње четири године… То је најљепши православни храм који ће да доводи људе у Србију”, рекао је Вучић.