Исмет Гавранкапетановић, директор Опште болнице “Прим. др Абдулах Накаш” у Сарајеву, казао је за БХРТ како се нада да ће вакцинација у Босни и Херцеговини почети ускоро и да ће први контингент вакција бити намијењен здравственим радницима.

“У свим земљама приоритет према плану вакцинације су здравствени радници и они који раде у COVID одјељењима, људи који су директно изложени својим животима и својим здрављем. Надамо се да ће тако бити и у Босни и Херцеговини”, рекао је Гавранкапетановић у Дневнику БХТ1.

“Након тога, наравно, иду све ризичне скупине, особе изнад 65 година и по старачким домовима. Лјуди су направили план и само треба слиједити како раде људи у другим земљама”, додао је Гавранкапетановић.

Он је напоменуо да је несхватљиво кашњење са испоруком вакцина у нашу земљу.

“То је много више од обичног разочарења, да смо остављени у оваквој ситуацији без вакцина. Ми изражавамо дубоку захвалност свима који нам помогну јер то је сада ствар првог реда за ову земљу и за њене грађане”, поручио је директор Опште болнице “Прим. др Абдулах Накаш”.

Гавранкапетановић је упозорио на опасност новог вала коронавируса у БиХ који доноси врло комплексну клиничку слику код пацијената обољелих од COVID-19.

“Овај трећи вал, како га ми препознајемо, он је уствари врло опасан и озбиљан. Стање се погоршава задње двије недјеље. Болница је препуна а оно што посебно видимо су тешке клиничке слике. Ми сада у болници немамо средње тешких пацијената, сви су тешки или критични. Свих шест COVID одјељења које имамо су пуни. Наравно, ми свакодневно отпуштамо пацијенте који су излијечени, али за то вријеме долазе други. Здравствени радници раде под великим притиском али ми ћемо ово издржати, рекао је Гавранкапетановић гостујући у Дневнику 2 БХТ1.