Гранична полиција Босне и Херцеговине је спремна да и у наредном периоду сарађује са властима Унско-санског кантона, још више него до сада, с циљем спрјечавања незаконитих прелазака државне границе јер то у коначници значи и мањи број миграната на подручју Града Бихаћа и УСК, изјавио је директор ГП БиХ Зоран Галић.

Галић је у Бихаћу разговарао са премијером Унско-санског кантона Мустафом Ружнићем и градоначелником Бихаћа Шухретом Фазлићем о управљању мигрантском кризом.

Он је упознао кантоналне и градске власти с досадашњим мјерама и активностима које Гранична полиција БиХ предузима у контексту мигрантске кризе, као и о планираним активностима.

Истакао је да је кључна сарадња у борби против незаконитих миграција и исказао подршку Граду Бихаћу, с обзиром на велики број миграната у овом граду, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

“Апсолутно разумијем грађане Бихаћа, као и премијера и градоначелника, какав терет носе јер и Гранична полиција БиХ се с истим проблемом суочава на друге начине. Самостално и без помоћи нитко не може ријешити овакву ситуацију, зато заједничким снагама морамо наставити улагати максималне напоре да се спријече незаконити преласци државне границе”, нагласио је Галић.