Јосеп Пеп Гвардиола, менаџер Манчестер Ситија, казао је да мора заслужити продужење уговора са “грађанима“.

Шпанском тренеру актуелни уговор са Ситијем истиче на крају ове сезоне, а наводно руководство клуба жели да остане и након истека. Гуардиола ће вечерас почети пету сезону на клупи Манчестер Ситија гостујућом утакмицом против Вулверхемптона у Премиер лиги.

“Волио бих остати дуго овдје. Ово је мјесто на којем волим бити, али морам то заслужити. Овај клуб је постигао стандарде у посљедњој деценији, али морамо то одржавати“, сматра Гвардиола.

Истакао је да ни предсједник Калдун Ал Мубарак, ни извршни директор Феран Сориано нису разговарали с њим о тренутној о ситуацији.

Међутим, након релативног разочарења у прошлој сезони, када су у Премиер лиги завршили са 18 бодова иза шампиона Ливерпула и потом неочекивано испали у четвртфиналу Лиге шампиона од аустајдера Олимпик Лиона, повећан је и притисак јавности на Гвардиолу.

“У клубу ми нису рекли мораш урадити ово или оно, рекли су ми да играм. Али, знам стандарде клуба и ако не постигнем те стандарде, вјеројатно не заслужујем нови уговор. Тако да морам побјеђивати да бих продужио уговор“, истакао је Гвардиола за британске медије.

Од доласка на клупу “грађана“ у љето 2016. године Гвардиола је освојио два наслова шампиона Енглеске, један ФА куп, три Лига купа и два Суперкупа. За разлику од домаћих такмичења у којима је Сити под његовим водством изузетно успјешан на међународној сцени још увијек нису остварили успјех вриједан пажње.