Генерална скупштина Уједињених народа (ГСУН) засједат ће у четвртак (20. маја) како би разговарала о нападима Израела на Палестину.

Предсједавајући 75. генералне скупштине УН-а Волкан Бозкир на званичном Твитер налогу објавио је да ће Генерална скупштина УН-а засједати у четвртак на захтјев Нигера и Алжира.

Нигер, предсједавајући Организације исламске сарадње (ОИЦ), и Алжир, који тренутно предсједава Арапском лигом, послали су писмо Бозкиру у којем су тражили засједање ГСУН-а поводом израелских напада на Палестину.

ГСУН ће у четвртак у 10 сати по локалном времену расправљати о ескалацији тензија између Израела и Палестине те о израелским зрачним ударима на Газу.

Израел од 10. маја из зрака и с копна врши нападе на Појас Газе. Упркос реакцијама из свијета, Израел је наставио жестоке нападе на Газу, са око два милиона становника.

Палестинско Министарство здравства у Гази саопћило је да је број Палестинаца који су изгубили живот у израелским нападима од 10. маја повећан на 200, међу њима 59 дјеце и 35 жена, а број рањених порастао је на 1.307.

Међу рањенима налази се 46 особа у критичном стању, а од укупног броја рањених у нападима је и 398 дјеце.

С друге стране, палестинске групе отпора у Гази настављају испаљивати ​​ракете као одговор на израелске нападе. Од испаљених ракета, у Израелу је страдало 10 особа.