Бивши голман Мушког рукометног клуба (МРК) Горажде Харис Плех након двије сезоне одигране у Португалу, своју рукометну каријеру наставит ће у Премијер лиги Шпаније, једној од три најјаче у свијету.

Плех је потписао уговор са шпанским клубом Балонмано Нава, чиме је каже испуњен његов сан, након седам година интернационалне каријере.

”Интернационална каријера почела је са мојих 18 година потписом за грчки АЕК гдје сам провео двије прелијепе године, затим слиједе потписи за фински ХИФК и турски МЫК-а с којима баш, искрено, нисам имао нека лијепа искуства. Све је узлазном путањом за мене кренуло потписом за Пелистер, велики тим који је заиста оживио моју каријеру и након тога дефинитивно најбољи потез је прелазак у Португал и Спортинг Хорта!, рекао је Плех за Фену.

Наводи да је захваљујући те три године и двије одличне сезоне заредом добио велики број понуда.

”Нисам могао дозволити себи грешку као са Финском и Турском тако да дефинитивно, Нава је по мом и мишљењу мог менаџера најбољи избор, а сам начин на који су жељели и показали вољу да обучем њихов дрес је стварно био уникатан. На аеродрому сам, враћам се за Босну, зове ме менаџер и каже: управо ћес добити позиве од стране тог и тог клуба, тренера, предсједника. Прво су ме звали сви саиграчи који су играли већ у Шпанији да ми нахвале клуб и све, а онда стиже и позив званичних представника клуба и почињемо преговоре”, појашњава он.

Додаје да је за њега велики успјех играти у лиги која је међу топ три лиге у свијету. Клуб Балонмано Нава је ове сезоне ушао у највиши ранг такмичења, а долази из предграђа Мадрида. По ријечима Плеха, њихов циљ је сами врх шпанске лиге и пласман међу шест најбољих екипа.

”Клуб је дакле нови премијерлигаш који је ове сезоне изборио опстанак и од сљедеће је план борба за средину табеле да би у наредном периоду постао што стабилнији и константији клуб у Асобалу”, наводи Плех у изјави за Фену.

Истиче како се нада да ће успјети оправдати сва очекивања и циљеве.

”Моја очекивања су да се за почетак што прије адаптирам на нову средину, систем игре и дам свој максимум, а циљ ми је свакако бити што бољи из тренинга у тренинг из утакмице у утакмицу па што да не, на крају и најбољи. Знам да су уз мене за сада нова појачања и Боривоје Вукић из Србије и Јакуб Прокоп из Словачке. Желим уживати у свему овоме и наредне двије године сам становник Шпаније”, закључио је Плех.