Почетком изградње стамбеног објекта с 25 стамбених јединица у улици Салих бега Куљуха у Горажду започиње изградња стамбених објеката на подручју Босанско-подрињског кантона Горажде у оквиру реализације Пројекта ЦЕБ II- ”Затварања колективних центара и алтернативних смјештаја путем јавних стамбених рјешења”.

Свечаност поводом почетка извођења радова за изградњу стамбеног објекта с 25 стамбених јединица бит ће уприличена данас на локацији будућег објекта.

Пројектом ЦЕБ II осигурана су кредитна средства Развојне банке Вијећа Еуропе за затварање 121 колективног центра у којима данас живи више од 7.200 грађана БиХ. За ту намјену бит ће осигурано 2.600 стамбених јединица у 82 зграде и објекта у 45 опћина и градова у БиХ. Реализацијом Пројекта ЦЕБ II бит ће затворени сви колективни центри у РС и око 76 посто колективних центара на подручју Федерације Босне и Херцеговине.

На подручју БПК Горажде, планирана је реализација девет подпројеката у опћинама Пале ФБиХ, Фоча ФБиХ и Граду Горажду. Планирана је санација и изградња укупно 218 стамбених јединица укупне вриједности 17.422.833 КМ (кредитно задужење у износу од 10.576.027 КМ и контрибуција Града и опћина у износу од 6.846.805 КМ).

Поред овог подпројекта, на подручју Федерације БиХ у току је изградња девет стамбених објеката с укупно 282 стамбене јединице.

На подручју Федерације БиХ, до сада је изграђено 187 стамбених јединица и санирано 26 стамбених јединица, а ускоро се очекује завршетак изградње још 84 стамбене јединице у Опћини Сапна и Граду Тузла.

Свечаности поводом почетка извођења радова за изградњу стамбеног објекта с 25 стамбених јединица која ће бити одржана присуствоват ће министар за људска права и избјеглице БиХ Милош Лучић, градоначелник Горажда Мухамед Рамовић, те представник Федералног министарства за расељене особе и избјеглице, најављено је из тог министарства.