Омладинска банка у Горажду расписала је јавни позив за младер, који ће за реализацију и своје идеје остварити износ од максимално 1.500 КМ , а за микроподузетништво и 2.500 КМ.

Четверодневна годишња конференција Омладинске банке у Горажду окончана је заједничким састанком са представницима Градске управе на којем је расписан јавни позив за учешће младих у реализацији пројеката и покретању минибизниса у 2021. години.

Координаторица Омладинске банке Горажде Лејла Жуга подсјетила је да је Омладинска банка у Горажду присутна још од 2010. године те да су партнери који подржавају њен рад Град Горажде и Фондација Мозаик.

Чланови одбора Омладинске банке Горажде већ дуже времена раде на пројектима који пристижу од младих из Горажда. Током 2020. године остварили смо највећи број пријављених пројеката до сада, што нам је посебно драго и желим да наставимо тај тренд раста пријављених и реализованих пројеката у овом граду и у наредном периоду – истакла је Жуга.

Нови јавни позив расписан је данас те је пружена прилика младима да аплицирају за пројекте и микробизнисе, а рок за пријаву је 15 дана.

Млади из Горажда и ове године моћи ће посредством креативне пројектне апликације остварити износ од максимално 1.500 КМ за реализацију своје идеје, док ће они који се желе окушати у микроподузетништву моћи представити идеју за чију је реализацију потребно не више од 2.500 КМ. На овај начин Омладинска банка са својим партнерима повећава учешће младих у развоју локалних заједница кроз активну улогу у процесима доношења одлука те пружање подршке активностима младих у њиховим заједницама кроз додјелу бесповратних новчаних средстава пројектима неформалних група младих – појаснила је она.

Подсјетила је да је од оснивања Омладинске банке Горажде уложено 108.000 КМ, од чега је 40.000 КМ подршка Градске управе.

Имамо веома лијепу сарадњу са Градском управом Горажде, која нас подржава. Надамо се да ће се та сарадња наставити и даље. Остала финансијска средства су од Фондације Мозаик, те доприноса заједници што је веома битно нагласити, физичких лица и привредних субјеката са подручја БПК Горажде. Сви који желе да учествују, да напишу пројекте, пријаве своје микробизнисе, могу се обратити нама лично те посјетити нашу страницу Омладинска банка Горажде, а такођер и страницу Фондације Мозаик www.лонац.про. – истакла је координаторица Омладинске банке Горажде.