Предсједник Боксерског савеза Босне и Херцеговине Енес Пештек казао је да је легендарни музичар Горан Бреговић потврдио да ће ући у структуре управљања боксерског клуба “Жељезничар” и укључити се у организацију клуба за Регионалну боксерску лигу.

– Синоћ смо шеф стручног штаба БК „Жељезничар“ Алмедин Фетаховић и ја у Београду имали састанак са Бреговићем, гдје смо му изнијели све појединости о томе како ће функционирати Регионална боксерска лига. Он је то срдачно поздравио, прије свега зато што се регион спаја у том спортском дијелу живота и прихватио, односно потврдио ангажман у БК „Жељезничар“ – казао је Пештек, додајући да ће му бити понуђено да буде предсједник Жеље.

Додао је да је Горан Бреговић био предсједник Боксерског клуба „Жељезничар“ до почетка рата и да му се Алмедин Фетаховић јавио с приједлогом да и сада опет уђе у управу БК „Жељезничар“ и на тај начин помогне Жељи како би што квалитетније и организованије изашао у регион и наступао у Регионалној боксерској лиги.

– С тим у вези остало је да припремимо организационо неке ствари, након чега ће Бреговић доћи у Сарајево и заједно с боксерима и осталима који су окупљени око БК „Жељезничар“ организират ћемо прес-конференцију и тиме још снажније изаћи у јавност када је у питању овај боксерски клуб – казао је Пештек.

Истакнуо је да ће “Жељезничар” окупљати најбоље боксере и тренере из БиХ и на тај начин наступати у Регионалној боксерској лиги.

Жријеб Регионалне лиге у олимпијском боксу обављен је почетком априла у Сарајеву. Лигу чини осам клубова из шест земаља – по два клуба из Босне и Херцеговине и Србије, те по један клуб из Словеније, Хрватске, Црне Горе и Сјеверне Македоније, а нашу земљу представљат ће боксерски клубови Радник Бијељина и Жељезничар Сарајево.

У групи А наступит ће Лозница (Србија), Жељезничар (БиХ), Вардар (Сјеверна Македонија) и Црногорски соколови (Црна Гора). Вољом жријеба у првом колу снаге ће одмјерити Вардар – Лозница и Жељезничар – Црногорски соколови.

Групу Б сачињавају Марибор (Словенија), Црвена звезда (Србија), Витезови Загреб (Хрватска) и Радник Бијељина (БиХ). У првом колу састају се Црвена звезда – Марибор и Витезови – Радник.

Бит ће одржано по шест кола, а затим ће прва два клуба из сваке групе чинити “финал фоур”, како би се на крају добио коначни побједник.

Лига би требала почети половином маја, а њен почетак зависи од епидемиолошке ситуације која диктира активности.