Гордана Тадић, главни тужилац Тужилаштва БиХ разријешена је данас са те дужности одлуком првостепене дисциплинске комисије за тужиоце Високог судског и тужилачког савјета Босне и Херцеговине, а њен адвокат Владо Адамовић рекао је да ће се жалити након што прочита одлуку о смјени.

Он је рекао да је прекршен закон будући да је они, као стране у поступку, нису добили ову одлуку.

“Ми нисмо добили одлуку и те објаве и саопштења мене не обавезују. Не знам да ли је то тачно док не добијем одлуку”, рекао је Адамовић.

Адамовић је истакао да је на једном порталу прочитао да је одлука достављена челницима ВСТС-а и дисциплинском тужиоцу.

“”Прекршен је закон и тачка. Читам одлуке на порталу Истрага.ба… Закон каже да се одлуке достављају странкама у поступку. Све је јасно. Наравно да је закон прекршен”, истиче Адамовић.

Он је додао да му није јасно зашто ту одлуку достављају челницима ВСТС-а умјесто странкама у поступку.

Тадићевој је изречена дисциплинска мјера премјештања с мјеста главне тужитељице Тужилаштва Босне и Херцеговине на мјесто тужитељице Тужилаштва Босне и Херцеговине, саопштено је из ВСТС-а.

Она се терети за „немар или непажњу у вршењу службених дужности”, као и за „пропуштање, из неоправданих разлога, да поступи у складу с одлукама, наредбама или захтјевима Савјета” Закона о ВСТС БиХ.

Против ове одлуке се може однијети жалба Другостепеној дисциплинској комисији ВСТВ-а БиХ у року од дана дана од дана пријема одлуке.