Градски одбор ХДЗ Мостар најоштрије осуђује догађаја у којем је на бруталан и силеџијски начин, само због наводног кршења ограничења кретања у доба пандемије, претучен суграђанин од стране двојице полицијских службеника МУП-а ХНК-а, те захтијева одлучан одговор Тужилаштва ХНК-а и кантоналног МУП-а.

Ова два полицијска службеника током поступања у наведеном случају, засигурно су се тешко огријешили о своје полицијске овласти и полицијски кодекс понашања, што захтијева и одлучан одговор.

Поздрављамо одлуку кантионалног МУП-а да их се удаљи с дужности и захтијевамо од Тужилаштва ХНКа, због посебне бруталности почињења овог казненог дјела које је узнемирило не само град Мостар, већ и цијелу БиХ, да им се одреди једномјесечни истражни притвор како не би могли утјецати на ток истраге и могуће свједоке у овом немилом случају.

Наводе и како вјерују да је ово изолиран случај који ни на који начин не говори о поступању свих полицијских структура у Херцеговачко – неретванском кантону јер највећи број њих свој посао обавља професионално, часно и одговорно.

Заједно са свим грађанима Мостара, очекујемо брзу и оштру реакцију свих одговорних појединаца и институција, која ће показати да се сви грађани Мостара могу у наредном времену осјећати сигурним и заштићеним.

Наводе да је у Мостару током протеклих година и десетљећа утрошено пуно напора, и политичког и људског, на изградњи мира, суживота и међунационалног разумијевања свих његових грађана.

Нећемо и не желимо допустити да појединачни изгреди и неодговорни појединци наруше тешко стечени мир и повјерење Мостарки и Мостараца. Мостар мора бити сигуран град, и његови грађани заслужују миран и спокојан живот, наводи се у саопћењу из Градског одбира ХДЗ Мостар.