Kамиони који на путу за БиХ из „трећих земаља“ пролазе кроз Републику Хрватску приликом уласка у БиХ у пратњи хрватске полиције биће усмјерени на МГП Бијача, МГП Градишка и МГП Шамац, договорио је директор ГП ЗОран Галић са МУП-ом Р Хрватске.

С циљем рјешавања проблема који се појавио у посљедње вријеме на појединим граничним пријелазима када је у питању робни промет те огромне гужве и километарска чекања, директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић договорио је с Министарством унутарњих послова Републике Хрватске да теретна моторна возила из „трећих земаља“ која транзитирају кроз Републику Хрватску приликом уласка у БиХ у пратњи хрватске полиције буду усмјерена на МГП Бијача, МГП Градишка и МГП Шамац.

Надаље, теретна моторна возила из БиХ, прије него уђу у Р. Хрватску, морају контактирати предузеће у Р. Хрватској и они ће им на граници осигурати дозволу с којом могу пријећи границу.

То значи да сва теретна моторна возила која иду у Р. Хрватску по робу (увоз/извоз) могу преко осталих граничних пријелаза као до сада пријећи државну границу, само што је сада потребно да прије одласка на пут обавијесте предузеће како је наведено.

Договор директора ГПБиХ и МУП-а Републике Хрватске је постигнут како би се избјегле огромне гужве и промет несметано одвијао.