Службеници Јединице граничне полиције Градишка у задњих пар дана лишили су слободе четири особе за којима је вршена потрага.

Ријеч је о три мушкарца и једној жени, а сви су раније познати полицији.

Ухићен због насиља у обитељи

Мушкарца З.Б. (1976.), држављанина Босне и Херцеговине лишили су тако слободе 7. сијечња.

Граничним провјерама утврђено је да га тражи Основни суд у Мркоњић Граду због казненог дјела “насиље у породици или породичној заједници”. Контролиран је на уласку у БиХ на Међународном граничном пријелазу Градишка.

Ухићена жена због проневјере

Такођер, дан раније, 6. сијечња 2020., на истом пријелазу лишена је слободе држављанка БиХ и Републике Србије А.Б. (1989.). Установљено је да је тражи Основни суд у Приједору због казненог дјела “проневјера”. З.Б. и А.Б. предани су службеницима Судске полиције Бања Лука.

Мушкарац “пао” због затвора

Приликом уласка у нашу земљу на пријелазу Шепак, 7. сијечња 2020., лишен је слободе А.В. (1991.) јер је утврђено да га тражи Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора. Службеници ЈГП Зворник, држављанина БиХ и Србије предали су службеницима Судске полиције Бијељина.

Ухићен на сарајевском аеродрому

На Међународном аеродрому Сарајево на лету из Београда, 6. сијечња 2020., припадници Граничне полиције БиХ лишили су слободе С.С. (1992.). Провјерама је утврђено да га потражује Опћински суд у Травнику због казнених дјела “разбојништво”, “тешка крађа”, “крађа” те издржавања казне затвора.

Држављанин БиХ предан је службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.