Службеници Јединице граничне полиције Бијељина на граничном пријелазу Рача нису дозволили улазак држављанину Њемачке и Кине због потврде ПЦР теста на ЦОВИД-19 за коју се сумња да је фалсифицирана.

О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, а осмњиченом је уручено рјешење о одбијању уласка у БиХ.

Службеници ове јединице су открили и фалсификовану возачку дозволу БиХ, која је привремено одузета, а против бх. држављанина тужилаштву ће бити достављен извјештај о подузетим мјерама и радњама.

Службеници ЈГП Бијељина су дан раније открили фалсификовану возачку дозволу Републике Словеније коју је на увид дао држављанин Републике Србије. Предмет је уступљен службеницима Станице граничне полиције Сремска Рача Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Службеници Јединице граничне полиције Дољани лишили слободе Ш.Х. (1990.), држављанина БиХ јер је за њим Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево расписало потрагу због кривичног дјела “фалсифицирање исправе“ и бће предат службеницима МУП-а КС.

Дан раније, 20. октобра 2020., службеници ЈГП Зворник лишили су слободе М.М. (1985.), држављанина Републике Србије јер га потражује Опћински суд у Сарајеву због кривичног дјела „тешка крађа“.