Градоначелница Сарајева Бењамина Карић данас ће боравити у званичној посјети Бањалуци, на позив градоначелника тог града Драшка Станивуковића.

”Млади људи су дошли на кормило два највећа града у Босни и Херцеговини, Бање Луке и Сарајева, и вријеме је да се коначно и сретнемо. Из тог разлога сам градоначелницу Сарајева Бењамину Карић позвао у посјету Бањој Луци”, изјавио је половином маја за портал Радиосарајево.ба Станивуковић, објашњавајући због чега је градоначелници Сарајева упутио позив, након њеног избора на ту позицију.

“Увјерена сам да ће вријеме показати колико је значајно да наши градови, као и све друге локалне заједнице, управо сада уз додатну енергију младе генерације, учине напоре на развоју и модернизацији наших средина. Са задовољством сам примила позив да посјетим Бања Луку на чему Вам искрено захваљујем. Радо се одазивам и дијелим Ваше увјерење да има пуно могућности за успјешну сарадњу два највећа града у нашој земљи. Дијалог, отвореност, сарадња и изградња мостова пријатељства остаје једно до мојих опредјељења”, написала је Карић тада у одговору на позив Станивуковића.