Предсједавајући Градског вијећа Сарајева Игор Гаврић сазвао је за данас конституирајућу сједницу тог тијела, на којој би главни град Босне и Херцеговине требао добити новог градоначелника након прошлогодишњих избора.

Градски вијећници којима је Централна изборна комисија Босне и Херцеговине додијелила мандат, преузет ће дужност градског вијећника јавним давањем и потписивањем свечане изјаве у складу с Пословником Градског вијећа Сарајева.

На сједници ће бити изабран предсједавајући Градског вијећа, два замјеника предсједавајућег, а требао би бити изабран и нови градоначелник те замјеници градоначелника Сарајева, најављено је.

Једини кандидат за градоначелника Сарајева је Богић Богићевић на приједлог Социјалдемократске партије (СДП), док је Наша странка за замјеницу градоначелника предложила Ању Маргетић, спортискињу и репрезентативку БиХ у пливању те као други замјеник градоначелника Народ и правда предложили су Хариса Башића.

Према договору коалиционих партнера за предсједавајућег Градског вијећа требао би бити именован Јасмин Адемовић (Народ и правда), а замјеници Драган Стевановић (СДП) и Мирела Џахверовић (Наша странка).