Једанаест породица из Бањалуке, Градишке, Прњавора, Кнежева и Котор Вароши добило је донацију за обнову стамбених објеката, укупне вриједности 110.000 КМ.

Споразуме о донацији потписали су федерални министар за избјегле и расељене особе Един Рамић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, те представници наведених локалних заједница.

Радојичић је рекао да Бањаука, као и друге локалне заједнице из којих су ови корисници, треба да им буду на располагању када је ријеч о рјешавању других формалних претпоставки за реализацију ове донације.

Захвалио је Федералном министарству што су на овај начин помогли повратницима како би могли да остваре нормалније услове за живот.

Рамић је нагласио да министарство има коректну сарадњу са свим градоначелницима и начелницима, те да заједно реализују одређене пројекте.

Начелник Општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да су прошле године са овим министарством реализовали одређени инфраструктурни пројекат у мјесној заједници Мравица, вриједан више од 200.000 КМ, а да је ове године у плану инфраструктурни пројекат за МЗ Бабановци.

Повратник у Котор Варош Един Вилић истакао је да ће му донација итекако помоћи за рјешење стамбеног питања његове породице, саопштено је из Федералног министарства за избјегле и расељене особе.