Осамнаест кандидата положило је захтјевни испит за спасиоца Горске службе спашавања ФБиХ, на програм провјере и испита за регистроване горске спасиоце, проведеним на подручју Благаја и Стоца код Мостара.

Након завршеног љетног и зимског течаја, обуке из пружања прве медицинске помоћи и великог броја сати практичне вјежбе и стицања искуства у матичним станицама 24 полазника из Сарајева, Мостара, Брчког, Јајца, Бихаћа и Зенице су добили прилику да покажу знање потребно за регистроване горске спасиоце.

Упркос јаком вјетру и изазовним временским приликама 18 кандидата је показало спремност и зрелост за значку спасиоца кроз вишесатно теоријско испитивање и писмени тест у суботу, те практичну вјежбу стијенског спашавања у недјељу кроз 14 различитих испитних мјеста. Комисија се састојала од 12 инструктора и кандидата за инструкторе који су пратили рад и оцјењивали знање, сналажење и способности кандидата.

Овом приликом ГСС ФБиХ упућује честитке кандидатима који су положили испит и показали вјештине и знање али и потребну срчаност и алтруизам за спашавање и помагање.

Поред значајне титуле значком преузимате велику одговорност и бреме за спашавање и помагање у условима када друге службе не могу помоћи, наводе из ГСС БиХ.