Заступник у скупштини Кантона Сарајево Дамир Никшић каже како СДА прелази у знанствену фантастику, као нека “мафијашка организација која почива на неписаним правилима”.

“Четворка, плус двоје-троје нас”, рекао је у почетку емисије БХТ1 уживо коментирајући своје дјеловање у скупштини Кантона Сарајево у контексту нове већине.

По његовим ријечима, Кантон је “без министра здравства” прошао корону.

“Мене називају дезертерем, не знам како ће њега назвати, човјек је био на функцији, сад смо га разријешили, примао је плаћу цијело вријеме”, рекао је Никшић.

Говорећи о новој већини, рекао је како “ваља извући све оно што смо обећали 2018. године”.

Открио је и да је тражио министарство културе, иако су сви очекивали да ће тражити околиш и уређење.

“Фокусирани смо на зелене политике, зелене законе, ову другу зелену нијансу (смијех), али је битно и министарство културе и физкултуре”, рекао је Никшић додавши да је једна чланица клуаба “прешла у НиП” па су ту “изгубили баланс”.

По његовим ријечима, постоје “битни” и “мање битни ресурси”.

“Нарочито сам се фокусирао на одбор за културно насљеђе које је годинама без управног и надзорног одбора… Нестале су неке зграде у центру, нестале су у раздобљу док тај завод није функционирао. Начелници, посебно начелник Опћине Центар су то искористили. Центар је повијесни и културни центар, не само центар”, рекао је Никшић.

“Опћина Центар је некоме важна из материјалних, некоме из повијесних разлога”, рекао је Никшић и споменуо да је тражио да се Скендерија прогласи повијесним наслијеђем

Исмијавао је уређење и “малтерисање”. Они би, каже Никшић, “омалтерисли и Дубровачке зидине”.

Његова бивша странка СДП је, по његовим ријечима, “сељаклук са дна каце”.

“Кад су хтјели продати моје гласове СДА-у, направио сам коначну фрку, натјерао сам да ме избаце”, додао је он.

Коментирао је и СДА. Каже да “још увијек нису дотакли дно и да још има ту да се пада како би се стало на ноге”.

“Странка која се темељи на томе да то води један врло уски круг, постали су ројалисти, то је ултраконзервативна неолиберална десница, то прелази у сфере научне фантастике. На који начин су они утемељени, ту мора доћи до краха. То није странка у коју би се укључио један либерални бошњачки националист. То је маса недефинираних који почивају на неписаним правилима, као мафијашка организација, то је врло опасно за једну странку”, рекао је он.