Гост данашњег издања “Јутра за све” био је наш најбољи тенисер Дамир Џумхур који се у Сарајево вратио након Челенџер турнира у Братислави чији наслов, упркос сјајном низу, није успио освојити. Успио је, међутим, поново ући међу стотину најбољих тенисера свијета.

“То је само доказ да фаворити увијек не побјеђују. Тенис је данас такав спорт гдје је мноштво изненађења, гдје више нема играча за које можете са сигурношћу да кажете да ће да побиједе неки меч, изузев ова три или четири која су годинама у врху. До стотог или стопедесетог мјеста једноставно је потпуно отворено и свако сваког може да побиједи, уколико има добар дан”, казао је Џумхур.

Наш гост додаје да се у финалу турнира у Братислави десило управо то.

“Ја сам знао да са полуфиналом обезбјеђујем до краја године Топ 100, што значи и улазак у главни турнир Аусталијан Опена без квалификација, тако да ми је овај турнир био стварно битан. Иако сам играо под притиском, играо сам одлично све до финала. Чини се, некако, да сам се мало испразнио емотивно, психички, а самим тим и физички. Једноставно, осјећао сам се мало спорије на терену, други играч је то искористио и играо без грешке цијели меч”, објашњава наш најбољи тенисер.

Цијели интервју са Дамиром Џумхуром можете погледати у наставку.