Најбољи тенисер БиХ Дамир Џумхур елиминисан је од Алехандра Табила из Чилеа у финалном мечу квалификација за Мастерс у Мајамију, иако је добро почео дуел.

Џумхур је од Табила изгубио резултатом 1:2, по сетовима 6:4, 3:6, 4:6.

Лијепу прилику је имао Џумхур да прође квалификације, добро је кренуо, али није добро завршио меч против Табила. Боље га је служио сервис, али је имао слабију реализацију и првог и другог сервиса, на све то је Табило имао и више асова – 9:4, тако да су на крају нијансе недостајале Џумхуру за побједу и пролаз, али је Табило одиграо боље кључне поене.

У првом сету је виђен само један брејк и то у правом тренутку за Џумхура, у деветом гему за вођство од 5:4. Потом је Дамир одиграо одличан свој сервис гем и повео у сетовима, мада је и у дугом петом гему могао да преломи сет на своју страну, када није искористио три брејк прилике.

И у другом сету је виђен само један брејк, али га је претрпио Џумхур одмах на почетку, када је Кабило повео са 3:0, искористивши једину брејк шансу која је виђена у овом дијелу меча и ту предност је сачувао до краја сета за 6:3 и поравнање у сетовима.

У одлучујућем сету, Табило је поново био врло сигуран када је сервирао и није дозволио ниједну брејк прилику Џумхуру. Одлучујућу предност Табило је стекао у трећем гему, врло сигуран је био када је сервира, чак је имао још три брејк прилике, које је спасао Џумхур, али није успио да се врати и извуче.

Табило је отишао у главни жријеб Мастерса у Мајамију.