Фудбалери Жељезничара данас од 17:30 сати на Грбавици играју против градског ривала Сарајева, у дербију 20. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине. Биће то дуел двије првопласиране екипе јесењег дијела шампионата.

Сарајево ће 142. вјечити дерби дочекати као лидер првенства са 45 бодова, док Жељезничар на другом мјесту има 36 бодова.

Тренер Жељезничара Амар Осим је у најави првог кола наставка првенства изјавио да се мора избјећи замка према којој све овиси о овој утакмици.

“Прва утакмица је специфична јер нико не зна на чему је. Не знам када играш против прве на табели је ли то добро или није, теоретски можда и јесте, али нисмо ни ми толико лоши, нешто смо радили и припремали се. Ми нисмо превише мијењали за разлику од њих, али то не мора ништа да значи. Морамо избјећи замку према којој нам све овиси о овој утакмици што је релативно нетачно јер шта год буде нама остаје 13 кола гдје се морамо борити као лавови”, казао је Осим те додао:

“Биће опасно ако будемо сматрали да ова утакмица нешто рјешава. Ако изгубимо, мале су шансе да се бориш за прво мјесто, али су иза тебе клубови који се боре за Европу и они су у бољој позицији од нас. Спремамо се за 14 кола, прво коло је са Сарајевом, али 14 кола морамо бити максимално ангажовани да бисмо се на крају сезоне надали неким финим стварима”, казао је Осим, који због три жута картона неће бити на клупи Жељезничара.

Тренер Сарајева Винко Мариновић је поручио да су његови играчи спремни за нови окршај са градским ривалом.

“Цијелу ову седмицу смо посветили припреми градског дербија са Жељезничаром, зна се увијек шта значи један такав меч, тако да су сви играчи спремни за тај меч. Сигурно је да ће дати максимум, но дерби је увијек специфичан и тај меч могу да одлуче најситнији детаљи. Потребно је бити концентрисан и максимално припремљен за сваку ситуацију. Надам се да ћемо бити спремни и оправдати оно што се од нас очекује”, казао је тренер Сарајева Винко Мариновић.

Дерби утакмица 20. кола између Жељезничара и Сарајева игра се на стадиону ”Грбавица” од 17:30 сати без присуства публике због пандемије коронавируса.