Двадесети јубиларни Избор најбољег спортисте БиХ биће одржан данас под слоганом “Спорт је борба, спорт је здравље, спорт је живот и упорност”.

И овај пут награде у најрелевантнијем избору овакве врсте у БиХ биће додијељене у 12 категорија.

У најужој конкуренцији остали су рукометаш Бењамин Бурић, фудбалер Миралем Пјанић и кошаркаш Јусуф Нуркић. Међу три кандидаткиње за круну најбоље спортисткиње БиХ ушле су кошаркашица Марица Гајић, бициклисткиња Лејла Тановић и одбојкашица Ајла Параџик.

Одлуком стручног жирија, којим ове године предсједава прослављена кошаркашица Слађана Голић, за награду најбоља екипа конкуришу Женски одбојкашки клуб “Бимал Јединство”, женска кошаркашка репрезентација БиХ, Кошаркашки клуб “Игокеа” и мушка кошаркашка репрезентација БиХ.

У најужем избору за тренера године нашли су се Амар Њемчевић, Ведран Боснић, Горан Лојо и Драган Бајић.

Биће уручене награде и за најперспективнију спортисткињу, најперспективнијег спортисту, за животно дјело, за фер-плеј и развој спорта.

Проглашен ће бити и најбољи спортиста у спорту за инвалиде, као и најбоља екипу у спорту за инвалиде.

О добитнику награде публике су одлучивали читаоци “Независних новина” гласањем на порталу nezavisne.com, а изабрали су пливача Исмаила Зулфића.

“Манифестација ће бити без присуства гледалаца, али једнако гламурозна као и свих ранијих година”, поручио је уредник спортске редакције “Независних новина” Горан Караћ.

Због пандемије вируса корона свечана церемонија проглашења најбољих биће емитована из студија А БХРТ-а у Сарајеву, а гледаоци ће догађај моћи пратити на програму БХТ 1, порталима nezavisne.com, bhrt.ba и Фејсбук страници “Независних новина” са почетком у 20 часова.

Партнер Избора најбољег спортисте БиХ, који организују “Независне новине” и БХРТ, је Олимпијски комитет БиХ.

Снажну подршку пружа и Савјет министара, односно Министарство цивилних послова.