У складу са Упутством о роковима и редослиједу изборних активности за Локалне изборе 2020. године, данас у 16,00 сати истиче рок за подношење пријава за овјеру политичких странака, неовисних кандидата, удружења и група грађана за учешће на Локалним изборима 2020. године.

До сриједе, 1. јула, до 16,00 сати пријаву за овјеру учешћа на Локалним изборима 2020. године поднијело је 226 политичких субјеката и то 29 политичких странака, 165 неовисних кандидата, 18 неовисних кандидата представника националних мањина, 13 група грађана и једно удружење грађана, стоји у саопштењу из Централне изборне комисије БиХ (ЦИК).

Централна изборна комисија БиХ изрекла је јучер административну мјеру ускраћивања права кандидовања на наредним изборима за 13 политичких странака због неподношења финансијских извјештаја у складу са Законом о финансирању политичких странака и Изборним законом БиХ.

Одлуке ЦИК-а о изрицању административних мјера наведеним политичким странкама нису правоснажне и против њих се може поднијети жалба Апелационом одјелу Суда БиХ у року од 15 дана од дана пријема одлуке.