Пријатељска утакмица између фудбалских репрезентација Босне и Херцеговине и Црне Горе игра се данас од 18 сати на стадиону Грбавица у Сарајеву.

Ивајло Петев, селектор фудбалске “А” репрезентације Босне и Херцеговине, накнадно је позвао два играча за пријатељске сусрете с Црном Гором и Данском. Позиве је упутио Владану Даниловићу, члану португалског ЦД Национала, и капитену ФК Тузла Сити Ајдину Нукићу.

Петев је накнадне позиве упутио након што су долазак на окупљање отказали Сеад Колашинац, Гојко Цимирот те Мирослав Стевановић због повреда.

“Сигуран сам да ћемо се добро припремити за утакмице са Црном Гором и Данском, мада имамо пуно озлијеђених играча. Тренутно је у екипи 14 играча до 23 године, и то је добра прилика за њих да покажу свој квалитет и наметну се. Свима ћемо дати шансу и надам се да ће је искористити“, казао је током припрема селектор БиХ Ивајло Петев.

Фудбалер Милана и стандардни репрезентативац Босне и Херцеговине Раде Крунић нагласио је да се на припремама одлично ради те да је оптимиста уочи предстојећих дуела са Црном Гором и Данском.

“Супер се припремамо за утакмицу. Имамо нешто више времена него иначе и јако квалитетно радимо. Атмосфера на тренинзима је позитивна, евидентна је жеља код свих нас, не само код млађих играча који настоје да се наметну. Сви смо расположени и спремно дочекујемо Црну Гору”, истакао је Крунић.

Везњак Милана сматра да нови играчи имају идеалну прилику да се докажу у наредна два огледа, прво с Црном Гором, а потом и у гостима с Данском.

“Евидентно је да имамо квалитетне младе играче, а примијетио сам да су добро радили тако да ће сигурно добити шансу да заиграју. Ми старији смо ту да им помогнемо и покажемо како се треба понашати и играти за своју земљу. Потенцијал имају, само је важно да буду озбиљни и увијек спремни да дају максимум када играју за Босну и Херцеговину. Прошло је доста времена од како нисмо побиједили и надам се да ће нас неколико старијих предводити млађе играче до побједе”, оптимиста је Крунић.

Након сусрета са Црном Гором, “Змајеви” ће у недјељу од 18 сати на стадиону Брондби у Копенхагену имати тест меч са селекцијом Данске.