Национално координационо тијело за заразне болести Црне Горе данас је вратило на снагу страе мјере за улазак држављана БиХ у ову земљу. То значи да ће грађани наше земље и даље моћи улазити у Црну Гору са негативним серолошким тестовима, а отворен је и још један гранични прелаз. Подсјетимо, осим серолошког теста у Ц. Гору може се ући и са оним скупљим. ПЦР тестом, ако је негативан.

Национално координационо тијело за заразне болести Црне Горе саопштило је данас након сједнице како враћа старе мјере са БиХ.

С обзиром на чињеницу да су до наредбе издате у петак у државама за које су важили дотадашњи услови започета путовања или је резервисан смјештај у Црној Гори одлучено је да улазак у Црну Гоору буде омогућен у складу са одлуком надлежног органа и лицима која посједују негативан резултат ЕЛИСА ИгМ теста или негативан ЕЦЛИА тест, издат од стране регистроване лабораторије и не старији од 72 часа у тренутку уласка лица у Црну Гору под условом да та лица нијесу у периоду од 15 дана пред улазак у Црну Гору боравила у некој од држава из којих је забрањен улазак.

НКТ је одлучило да поново отвори Гранични прелаз Метаљка, са Босном и Херцеговином на путном правцу Пљевља – Чајниче и за улазак путника у Црну Гору.

Улазак путника у нашу земљу ће на овом граничном прелазу бити могућ од 07:00 до 19:00, док излазак путника из Црне Горе остаје као и до сада без ограничења.