Онлajн премијера представе “Гејм” бит ће уприличена данас с почетком у 19 сати, а представу ће извести Мостарски театар младих у склопу “ИМПАKТ” пројекта, којег у БиХ имплементира Агенција локалне демократије (ЛДА) Мостар.

Премијера представе бит ће емитирана путем лajв стрима на Фejcебук страници Агенције локалне демократије Мостар на линку www.facebook.com/events/3973721286055885.

Већ идућег дана, у недјељу, представа ће се моћи погледати уживо у просторијама Мостарског театра младих, уз обавезно поштивање епидемиолошких мјера.

Представа ‘Гејм’ резултат је и круна рада и дружења с мигрантима из Избјегличког центра Салаковац. Надахнута је животним причама миграната из разних крајева свијета, који су тренутно уточиште пронашли у Мостару.

Глумачки ансамбл чине: Сара Кљајић, Едина Делалић, Ирма Липовац, Али Камер Аксој, Харис Хабибија и Харис Пашић, наводи се у саопћењу ЛДА Мостар.

Редитељ представе је Сеад Ђулић, директор Мостарског театра младих, који истиче да је представа “Гаме” више од игре.

“Заправо, често је игра између живота и смрти. То смо чули и забиљежили. Послије сваке од 15 радионица били смо шутљиви. Наш рад приближио нам је те људе, њихову културу, обичаје, боли, али је приближио и нас њима. Упознали смо се, а тад су пале све предрасуде. Ми смо њима понудили искрен сусрет, љубав, разумијевање. Кад су то препознали узвратили су на исти начин”, навео је Ђулић.

Основна идеја пројекта “ИМПАКТ – Укључивање је важно!” је пружање могућности за забаву и социјалну укљученост избјеглица на западном Балкану кориштењем позоиришних и умјетничких стратегија.

Пројект “ИМПАКТ” суфинансира Еуропска комисија кроз програм Ерасмус Плус, КА 2 Стратешка партнерства у подручју младих / иновација, а носитељ пројекта је Виденс Центер фор Интегреишн – ВИФИН (Вејле / Данска).