Младен Бошњак, бивши предсједник Друштва новинара БиХ, бит ће сахрањен данас у 16 сати на мјесном гробљу Јабука у Преграђу, саопћено је из Управног одбора Друштва новинара БиХ.

Бошњак, репортер и спортски новинар из Љубушког, био је истакнути колумниста портала Sportske.ba, а дуго је писао и за “Спорт” који је излазио као издање “Аваза”. Многи регионални, али и бх. медији често су га звали и за анализе друштвених прилика, а његове колумне биле су редован гост широм регије.

Из Друштва новинара БиХ истичу да је Бошњак био један од најбољих спортских новинара на овим просторима.

Како су навели, од својих 62 године живота, Младен Бошњак је барем 45 из Лјубушког кретао на све четири стране свијета.

“Путовао, дружио се и свима с којима је несебично дијелио своју опчињеност животом, подастирао приче из чудесне прошлости и садашњости родног краја и Херцеговине, оне опоре, али топле, коју је неизмјерно волио и чији је најпоузданији хроничар био. Баш као што је волио људе са којима се дружио и био им пријатељ. Потврђивао је то у бројним текстовима, анализама, репортажама, али и гостовањима у бројним медијима, пишући, али и говорећи страствено како о политичким дешавањима, животу или спорту. Мало је оних који се данас као новинари потписују, а који су са Млађом о било чему, могли и неријешено. Јер, Младен је био енциклопедија која хода”, саопћено је из Управног одбора Друштва новинара БиХ.

Младен Бошњак је преминуо јучер од посљедица инфекције коронавирусом у 62. години.