Савјет министара одржаће данас сједницу на којој ће, расправљати о Приједлогу одлуке о допуни Одлуке о именовању Експертског тима за праћење стања и активности у вези с проблематиком одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе.

Предлагач допуне је Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету министара.

Ово министарство је предлагач и одлуке о измјени Одлуке о именовању Комисије за контролу спољнотрговинског промета оружја и војне опреме, као и Приједлога оквира за финансирање пројеката и мјера енергетске ефикасности за улагања у јавне зграде на нивоу институција БиХ, који су на дневном реду сједнице.

Пред министрима ће се наћи и Извјештај о извршењу буџета институција БиХ и међународних обавеза за прва три мјесеца ове године, који је сачинило Министарство финансија и трезора у Савјету министара.

На дневном реду је и Приједлог одлуке о именовању представника БиХ у Међудржавну комисију за праћење спровођења Споразума између Савјета министара и Владе Словеније о запошљавању држављана БиХ у тој земљи, саопштено је из Савјета министара.

Предвиђено је и да министри размотре Приједлог одлуке о успостављању радних група за европске интеграције, као и Приједлог одлуке о измјенама и допунама одлуке о спровођењу Закона о царинској политици у БиХ.

У другом кругу гласања министри би требали да се изјасне о Приједлогу одлуке о усвајању Стратегије за борбу против корупције за период од 2020. до 2024. године и Акционог плана за провођење Статегије за борбу против корупције за тај период.

На дневном реду је и информација о Стратешком акционом програму према Пројекту управљања сливом ријеке Дрине на западном Балкану, као и обавјештење о истеку мандата са ургенцијом за покретање процедуре за избор и именовање директора Управе за индиректно опорезивање.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова, објављено је на званичној страници Савјета министара.