Данас ће бити одигране три утакмице 12. кола м:тел Премијер лиге Босне и Херцеговине у фудбалу.

Олимпик у Сарајеву од 14:30 сати дочекује Зрињски, у истом термину играју Тузла Сити и Широки Бријег, а дерби кола игра се у Мостару гдје се од 17 сати састају Вележ и Жељезничар.

Жељезничар, који је у овој сезони у првом колу на “Грбавици” савладао “Рођене” са 3:0, данас ће гостовати у Врапчићима старом ривалу и сигурно је да фудбалере Амара Осима очекује много тежи задатак, саопћено је из ФК Жељезничар.

Шеф струке ФК Жељезничар Амар Осим за овај меч на располагању ће имати све фудбалере.

“Између нас обично буду лијепе утакмице и не видим разлог да одступимо од те традиције. Први пут ћемо играти под рефлекторима на стадиону у Врапчићима, који је иначе прави фудбалски стадион, али фалит ће публика због које се игра овај спорт”, изјавио је Осим.

Очекује напету утакмицу, пуну набоја, а нада се и квалитетну јер оба тима у својим саставима имају довољан број квалитетних играча и развијен стил игре.

Додаје да је битно што се екипи прикључило неколико играча који до сада нису могли играти, али сумња да ће их моћи користити у пуном капацитету.

“Надам се да ће моћи конкурисати за надолазеће утакмице јер би нас то поправило драматично. Лакше је играти са 17 до 18 играча који су способни да буду у првом плану, у односу када имаш рецимо 11, 12 или 13 играча у овако згуснутом распореду. Нећемо их моћи користити превише, али њихових двадесетак минута игре ће бити од велике помоћи”, закључио је Осим.

Правду на дербију ће дијелити Лука Билбија с помоћницима Сенадом Ибришимбеговићем и Гораном Дујаком, док је четврти судија Зоран Грбић.