У дербију 19. кола ногометне Премијер лиге БиХ данас ће се на Пецари у херцеговачком дербију састати НК Широки Бријег и ХШК Зрињски.

Тренер Широкобријежана Тони Карачић казао је како није исто играти дерби сусрете пред празним или пуним трибинама но без обзира на околности, по његовим ријечима, сусрет са Зрињским има додатну тежину.

“Утакмица без гледатеља мијења драж херцеговачког дербија, али не и његов значај. Та је утакмица мотив сама по себи и другачија је од осталих. Херцеговачки дерби је утакмица за престиж. Побједом би дошли испред њих и дат ћемо свој максимум за побједу и три бода”, поручио је тренер Широкобријежана Тони Карачић.

Обје момчади у данашњи сусрет улазе у доброј форми. Широки Бријег је у четири посљедња првенствена сусрета уписао три побједе и реми, док Зрињски у посљедњих седам наступа има пет побједа, реми и пораз од Жељезничара.

“Важност ове утакмице не треба посебно истицати, а посебице то вриједи за овај сусрет јер након њега идемо на зимску паузу која ће мало дуже трајати. Обје су екипе у борби за еуропске позиције. Ми смо тренутно на позицији изнад Широког Бријега и надам се да ће и након дербија тако остати”, казао је тренер Зрињског Младен Жижовић.

Додао је како ће његова момчад у недјељну утакмици учи са жељом за побједом.

“Свјесни смо да против себе имамо доброг противника, који има своје мане и своје врлина. Ми сваку утакмицу идемо на побједу па ће тако бити и у Широком. Жао ми је што неће бити навијача, јер обично у Широком то за нас практично буде домаћи терен с обзиром да велики број навијача Зрињског дође на Пецару”, додао је Жижовић.

Уочи новог окршаја, који ће бити посљедњи за обје момчади у 2020. години, НК Широки Бријег налази се на петом мјесту првенствене љествице с 31 освојеним бодом, бодом мање од четвртопласираног Зрињског.