У Сарајеву је данас извршена примопредаја дужности између претходног директора Архива БиХ Саше Клепића и новоизабраног Данијеле Мрда, наведено је на званичној страници ове институције.

Клепић је захвалио запосленима за професионалну сарадњу и истакао да одлази обогаћен бројним позитивним познанствима и искуствима.

“Жеља ми је да Архив БиХ настави путем развоја и остане лидер архивске службе у БиХ. Урађен је велики посао који смо зацртали на почетку мандата, а то је рестаурација складишног простора и депоа, чиме је вриједна архивска грађа заштићена од пропадања за дужи период. Посла у Архиву увијек има и сигуран сам да ће ново руководство наставити у позитивном смјеру”, нагласио је Клепић.

Мрда је изразила задовољство због тога што долази на чело институције која јој је блиска по личном професионалном интересу и у којој раде људи који воле свој посао.

“Сви смо стручан тим и заједничким залагањем руководства и запослених не очекујем да ће бити нерјешивих проблема у годинама које су пред нама”, истакла је Мрда.

Она је, до преузимања дужности директора Архива БиХ била директор Основне школе “Свети Сава” у Источном Новом Сарајеву и предсједник Актива директора основних школа Сарајевско-романијске регије. Била је и народни посланик у ранијем сазиву Народне скупштине Републике Српске.