Сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма “Дани малине” у Братунцу ни ове године неће бити одржан због ситуације у вези са коронавирусом, али ће локално Удружење жена “Природа” организовати одређене садржаје посвећене овој култури, саопштено је из локалне управе.

У петак, 30. јула, у 11.00 часова на Тргу Милоша Обилића у Братунцу биће одржано такмичење, односно дегустација и избор најбољег или најукуснијег колача од малине под називом “Малини у част, с малином у сласт”.

Организатор ове манифестације посвећене малини као пољопривредној култури по којој је препознатљива општина Братунац, као рекордер у производњи у БиХ и од које велики број породица обезбјеђује егзистенцију, је локално Удружење жена “Природа” у сарадњи са Туристичком организацијом и општином Братунац.

Грађани ће бити у прилици да дегустирају колаче и на листићима уписују за који колач гласају. Трочлана комисија ће пребројати листиће из кутије, саопштити резултате и прогласити побједнике.

Из “Природе” су позвали све заинтересоване да учествују у овој манифестацији.

За све учеснике такмичења обезбијеђени су симболични поклони, а за произвођаче три најбоља колача припремљене су вриједне награде.