Ми смо прогласили побједу, чекамо потврду ЦИК-а. Живот иде даље, настављају се припреме за преузимање мандата и радимо на свему да се што прије ухватимо посла, казао је новоизабрани начелник Травника Кенан Даутовић, иначе кандидат СДА који је према првим прелиминарним резултатима нови начелник.

Буџет је усвојен раније и ја се сада морам фокусиратио на његову имплементацију, казао је он.

Покушаћемо реализирати средњрочне пројекте прво. Фокус ће нам бити и дугорочни пројекти који би могли бити реализирани из наредног буџета.

Ја ћу почети са визијом Травника као “Вишедневне туристучке дестинације”, истакао је Даутовић.

Постоје добри сигнали да ћемо моћи покренути пројекте везане за Плаву воду, уређење доње чаршије, уређење улице Варош, а слиједећа ствар је легализација бесправне градње на Влашићу. Дакле све рушити или да општина узме што јој припада, опција је наравно друга, платити све дажбине за ове изградње, лагализовати све и упумпати средства за буџет.

Ријешити псе луталице путем рјешавања питања азила је такођер једно од питања које је нови начелник најаваио да ће се ријешити.

Говорећи о утицају пандемије на привреду казао је да се тешко Травник носи са овом ситуацијом.

Текстилна и кожна индустрија затворени. Радиници и послодавци у тешком стању. Али ако се свака криза посматра као криза, адекватном припремом простора и пројеката онда можемо дочекати крај короне спремни, имајучи у вуиду да трижиште не мирује и да ће поновно процвјетати.