Дежурни тужитељ Тужитељства БиХ информиран је од полицијских дјелатника СИПА-е о проналаску одређене количине кривотворених новчаница, валуте КМ у већим апоенима.

Полицијским дјелатницима дате су упуте о даљем поступању и документирању почињеног казненог дјела, о чему ће бити достављено извјешће Тужитељству БиХ.

Такођер, дежурни тужитељ информиран је о кријумчарењу скупине од осам илегалних миграната, с подручја Афганистана, који су илегално, преко ријечне границе на Дрини, прокријумчарени у Босну и Херцеговину.

Дате су упуте полицијским дјелатницима Граничне полиције БиХ за даље активности на идентифицирању и проналаску осумњичених особа, за које постоје информације да су држављани Р Србије, те ће у овом предмету бити остварена сурадња с партнерским институцијама Р Србије.

Мигранти су предати на даље поступање Служби за послове са странцима Босне и Херцеговине.

Дежурни тужитељ Посебног одјела за ратне злочине информиран је да је у Заводу за извршење казнених санкција БиХ евидентирана смрт једног осуђеника у предмету за ратне злочине, који се налазио на издржавању казне у наведеној установи.

Тај је тужитељ дао упуте овлаштеним особама за даље поступање и информирање надлежних институција о наведеном догађају, те упутио да о смртном случају информирају суд који је изрекао казну, у чијој надлежности је и сегмент извршења казнених санкција, као и мјесно надлежно ентитетско тужитељство – саопћено је из Тужитељства БиХ.