Министар привреде Кантона Сарајево Аднан Делић рекао је данас, током обиласка занатлија у улици Казанџилук, да су стари традиционални занати најугроженије дјелатности током пандемије.

Истакао је да од преузимања функције министра проводи одређене активности како би се помогли стари традиционални занати, теда је расписан јавни позив за додјелу подстицајних средстава занатима који дјелују на подручју хисторијски значајне Башчаршије.

Министар је нагласио да тренутно проводе програме подстицаја развоја мале привреде који обухватају и саме традиционалне занате те да у сарадњи са Обртничком комором КС раде на промоцији програма како би сви традиционални занати имали могућност да користе и унаприједе пословање.

Најавио је да ће у наредном периоду изнаћи средства како би поновили тај јави позив јер сматра да то традиционални занати заслужују и да су једна од најугроженијих дјелатности, сходно посљедицама пандемије.

Делић је казао да Министарство једном годишње распише јавни позив за старе занате те да је у претходној години буџет износио 150.000 КМ, али да су га повећали за 100.000 КМ.